O Okuma Vakti
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3

kudsi hadis

Günün Kudsi Hadis
Yüce Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır:
"Ey âdemoglu!
Bana hizmet et; ben bana hizmet edeni sever ve kullarımı onun hizmetine koçtururum.
Sen, ömrünün geçip giden kısmında bana isyanının ne ölçüde oldugunu bilemezsin. Yine ömrünün kalan kısmında da bana ne derece isyan edecegini bilemezsin.
Beni unutma, hatırında tut; zira ben diledigim her çeyi yaparım. Bana kulluk et, çünkü sen zelil bir kulsun. Ben ise yüce olan rabbim.
Eger kardeçlerin ve sevenlerin senin günahlarının kokusunu alabilseler ve senin içledigin ameller hakkında benim bildiklerimi bilselerdi, (günahlarının kötü kokusundan dolayı) seninle oturmaz ve yakınlık kurmazlardı.
Nasıl oluyor da, ömrün annenin seni dogurdugu günden bu yana eksilip dururken, günahların her geçen gün artıyor?
Ey âdemoglu! Gemisi battıktan sonra denizin ortasında etrafı dalgalarla çevriliyken bir tahta parçasına tutunmak zorunda kalan birinin ugradıgı felâket, senin çu an içinde bulundugun durumdan daha kötü degildir.
Günahlarının cezasını kesin olarak görecegini kabul et; yaptıgın hayırlı amellerinin kabulü hususunda ise korku içinde bulun.
Ey âdemoglu! Ben sana afiyet nazarı ile bakıyor ve günahlarını örtüyorum. Oysa benim sana bir ihtiyacım yok. Sen ise bana muhtaç oldugun halde isyan içindesin.
Ey âdemoglu! Ne zamana kadar böyle idare edeceksin? Fâni oldugu halde dünyayı imar ediyorsun ve baki oldugu halde âhireti harap bırakıyorsun.
Ey âdemoglu! Yarattıklarımı idare ediyor ama yine de zararlarından korkuyorsun.
Ey âdemoglu! Yer ve gök ehlinden herkes senin bagıçlanman için talepte bulunsa bile senin günahların için aglaman gerekir. Çünkü hangi hal üzere benimle karçılaçacagını bilmiyorsun.
Ey Imran oglu Musa! Söyleyeceklerimi iyi dinle! Ben hakkı söylerim. Insanlar onun çerrinden, zulmünden, hilesinden, haset, kin ve ko-guculugundan emin olmadıkça hiçbir kulum bana iman etmiç degildir.
Ey Musa, De ki: Içte bu, size rabbinizden gelen haktır. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin. Kehf 18/29."
Kaynak: İmam Gazali (k.s) Kırk Kudsi Hadis
Facebookta Paylaş

Paylaş